Choose language:ennb

Historien

Heimlaga oppsto i jula 2008, da mine nærmeste venner ønsket seg “noe heimlaga”. Jeg har alltid drevet med diverse håndarbeid, og dette året hadde jeg vært på heklekurs på Norges Kreative Fagskole. Det naturlige valget falt derfor på heklahuva. Jeg trykte opp noen lapper med “HEIMLAGA”, sydde de på det ferdige resultatet – og vips! – Heimlagahuva ble født.

Venner av venner ville også ha huv, og for å gjøre det enklere for folk å bestille laget jeg en Facebook-gruppe. Og mange bestillte! Jeg hadde dollartegn i øynene og betennelse i høyrehånda på dette tidspunktet! Da jeg etter en stund forsto at bestillingene ingen ende ville ta, og at dette strengt talt ikke kunne beskrives som en “hobbyaktivitet” lenger, registrerte jeg meg som et enkeltmannsforetak. Nå, over 2 år etter den første Heimlagahuva ble laget på et hotellrom på Tenerife har jeg et ønske om å se min egen idé og min egen «butikk» vokse seg stor. Det som i starten var julegaver til venner har nå blitt så mye mer. Nå er den min hobby, min gave til andre, min jobb, det jeg sutrer over, det jeg er stolt av, og jeg håper de som bærer produkter med Heimlaga-lapp er like stolte som det jeg er.  

 

Heimlaga 2011

Heimlaga slår et slag for heite jenter, og stramme gutter sommeren 2011, og lanserer to nye produkter. For tøffe jenter kommer Riski Bissniss, en hekla bikini. Ideen til Riski Bissniss kom allerede sommeren 2009, som en fleip om hvor risikabelt det måtte være å ikle seg en heklet bomullsbikini. Men fra den sommeren, og fram til idag har stadig nye ideer, problemløsninger og designforslag dukket opp med jevne mellomrom. De har blitt skissert ned og prøveheklet, for å kunne presentere en akkurat passe risikabel bikini, noe jeg mener å kunne tilby. Formheklet, for å kunne holde ting på plass, men ikke så stor at man skjuler alt. Rett og slett råheit!

For gutta lanseres et slips, laget med en teknikk kalt hakking, eller tunisisk hekling. Et slips som passer til både formelle og uformelle festiviteter, og som ikke mange har. Et slips som blir lagt merke til! Og hvilken jente ønsker ikke å se gutta pyntet med skjorte og slips..?

Dette er Heimlaga så langt, men jeg håper ikke historien er ferdigskrevet enda..